Blogartikelen 24Meal

Ontdek hier de laatste tips en trends binnen de foodbranche!

Verbeter je ongezonde snackgedrag!

Verbeter je ongezonde snackgedrag! We kennen allemaal het gevoel wel: wanneer er snoepjes of andere (niet zo gezonde) snacks in huis liggen, moeten ze ook zo snel mogelijk op ook. Het is nu eenmaal erg verleidelijk om wat te snoepen als je 5 keer per dag langs een gevulde snoep pot loopt. Maar hoe weerhoud je jezelf er dan van om niet meer zoveel te snacken?

Lees artikel

Autoriteit Consument & Markt wakker geschud door HelloFresh

De afgelopen maanden regenden het klachten over de agressieve marketing van HelloFresh waarbij consumenten direct vast zaten aan een abonnement en er moeilijk vanaf konden komen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ontving via ConsuWijzer steeds meer meldingen van consumenten die ongewild aan een abonnement op een maaltijdbox vast zaten. Daarop is zij een onderzoek gestart bij alle maaltijdboxaanbieders.

Lees artikel

Gezonde varianten van ongezonde voeding

Pizza’s, burgers, patat en chips. Vrijwel iedereen vindt het heerlijk om te eten, maar we kunnen het er allemaal over eens zijn: helpen met afvallen doet het niet. Toch bestaan er manieren om deze guilty pleasures een stuk gezonder te maken!

Lees artikel

Melk is goed voor elk...toch?

Melk, yoghurt en kaas staan nog altijd in onze schijf van vijf en worden gezien als onderdeel van een gezond Nederlands voedingspatroon. Hoe groot is nu eigenlijk de invloed van deze miljardenindustrie op dit gezonde imago van melk?

Lees artikel

Vreemde diëten

Waarschijnlijk heb je er wel iets over gehoord; het is populair om een dieet te volgen waarbij je tweemaal per dag voor drie weken lang een glas klei drinkt. We weten allemaal dat natuurlijke producten goed voor je zijn, maar gaan we daar niet een beetje te ver mee?

Lees artikel

Koolhydraten na het sporten

Sporten en het eten van eiwitten zijn al jaren een onafscheidelijke combinatie. De producten verreikt met eiwitten zijn op de sportscholen niet aan te slepen, waar de industrie die dergelijke repen en shakes produceert, dankbaar gebruik van maakt. Koolhydraten zijn voor goede sportprestaties minstens even belangrijk, maar deze worden vaak over het hoofd gezien. Hoe eet een professionele sporter nu eigenlijk en hoe kun je dit als amateursporten makkelijk vertalen naar een haalbaar eetpatroon.

Lees artikel

Gouden toekomst voor de Maaltijdboxen?

Dat Maaltijdboxen in Nederland steeds populairder worden is vandaag de dag al geen geheim meer. Iedereen kent tegenwoordig wel een bekende die direct of indirect betrokken is bij een van de inmiddels vele aanbieders van maaltijdboxen. En dat terwijl de markt van Maaltijdboxen nog steeds blijft groeien. In dit artikel alles over de omvang van deze markt en de toekomst van de markt van maaltijdboxen.

Lees artikel

Misleidende marketing

Je herinnert je vast de slogan van het witbrood van Blue Band nog wel: “Het enige wit waar volkoren in zit.” Klinkt perfect, maar als je je realiseert dat je houtvezels (!) weg aan het werken bent en dat je lichaam hier precies niets mee kan, kun je je best even bedrogen voelen. Misleidende marketing; het komt helaas vaker voor dan gedacht.

Lees artikel

Voedselveiligheid

Na het gesjouw met de wekelijkse boodschappen heb je alles – waarschijnlijk – netjes opgeborgen en kun je weer relaxen. Je hebt voldoende eten in huis en kunt met een gerust hart aan je kookkunsten werken. Of toch niet?

Lees artikel

Living the green life

Een veggiebowl of bonensalade is het go-to recept wanneer je geen zin heb om uitgebreid te koken of totaal geen inspiratie hebt.

Lees artikel

3 misvattingen over een glutenvrijdieet

Opvallend veel mensen zeggen dat ze zich beter voelen als ze geen brood eten. De hype rond gluten groeit en men denkt vaker glutenintolerant te zijn. Wat klopt van de hype? Lees hier meer misvattingen over een glutenvrij dieet

Lees artikel

Bewuster eten?

Wat kilootjes aangekomen met de feestdagen? Met behulp van deze twee websites raak je ze snel weer kwijt!

Lees artikel

Aanbieders vergelijken

Je komt ze tegenwoordig tegen op iedere hoek van de straat. Er zijn in een korte tijd al aardig wat spelers op de Nederlandse markt.

Lees artikel

Foodbox-hype

We beginnen er nu aardig aan te wennen, de nieuwe foodbox-hype. De maaltijdboxen begonnen in 2012 in Nederland om te voldoen aan de nieuwe eisen van Nederlanders, wij willen gemakkelijk, verantwoord en lekker eten.

Lees artikel

Voor-en nadelen maaltijdbox

Wat is er nu nog makkelijker dan op internet met een paar klikken op de muis een box te bestellen vol met ingrediënten voor een aantal maaltijden.

Lees artikel